Li Dinê forener dansk, engelsk og kurdisk

Li Dinê fik endnu et boost blandt deres fans, da de i 2013 producerede musikvideoen "Take me home", sammen med den kendte kurdiske skuespillerinde og popsangerinde, Dashni Morad.

Li Dinê fik endnu et boost blandt deres fans, da de i 2013 producerede musikvideoen “Take me home”, sammen med den kendte kurdiske skuespillerinde og popsangerinde, Dashni Morad.

Li Dinê er aarhusianske og taler med god gedigen østjysk dialekt. Men i musikkens verden er de globale. De har fans over hele kloden – og det skyldes at de synger engelsk tilsat kurdisk folketradition. Gare Sazkar (tv) er selv en kendt kurdisk folkesanger, og hvis du tjekker deres videoer ud, så er det engelsk dance med rap og kurdisk forkesang. Se for eksempel nummeret Newroz her, eller se nummeret med Dashni Morad (det hedder “Take Me Home”) her. Du kan også læse lidt mere om Li Dinê på FedKunst. Eller mød dem sammen med TV2 Østjylland oppe i studiet på Mejlgade i Aarhus.

Chresten Ibsen skriver også et par ord på sin private blog om Chrestens møde med Li Dinê.

Reklamer

Om chib kultur

Kære læser af Kulturverden! Vi er en broget eller måske spraglet flok af kultur-elskere, som hele tiden søger nyt om kunst og kultur i alle afskygninger for at fortælle om det her og allevegne på nettet. Vi er alle på en eller anden tilknyttet chib pressebureau i Aarhus, og du må altid gerne sende dit kulturshit til os på kultur@chib.dk. Eller læs mere kultur på Kulturverdens side på Facebook.
Dette indlæg blev udgivet i Dance, International, musik og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Li Dinê forener dansk, engelsk og kurdisk

  1. Pingback: Hot mellemøsttrio bor i Aarhus | Aestetikeren

  2. Pingback: Kurdiske Dashni Morad sender danske Li Dinê i top | Kulturverden

  3. Pingback: Kurdisk dance | Alt om udtryk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s